Wednesday

Jag ska alldeles strax gå och lägga mig då jag sovit lite för lite denna vecka men först tänkte jag snabbt skriva vad jag gjort idag. Jag gillar verkligen min historia klass här. Vi håller just nu på med andra världskriget vilket vi gjorde i nian men det som är interesant nu är att det är från ett annat lands perspektiv och mycket fokus ligger på Pearl Harbor och Hiroshima vilket är ganska så förklarligt då dessa två event hade väldigt stor impakt på USA. Jag gillar min historia lärare också. Vi ser på en massa filmer som faktiskt är interesanta. Sedan så hade jag Digital Photography och vi håller på att arbeta med photoshop vilket är nice.  min matlagningsklass så gjorde vi crepe.
Efter skolan så hade jag tennis. Vi övade mest servar något jag inte är så bra på men det är bara övning som gäller så på lördag så ska jag åka till planen och öva en massa. Vi hade också ett möte med alla vårsporter och just nu verkar det som om jag är med i varisty tennis då de gjorde the last cut. haha vi får se hur detta går:)
 
 
 

Sweet hearts

 
Jag tänkte att vår skoldans kunde få ett eget litet inlägg då detta var en mycket rolig dag. Detta var som sagt en tjej-fråga-kille dans och min date var min mycket goda vän Josh. Då det var vi unga damer som hade ansvaret för att göra denna dag och kväll oförglömlig så hade vi ett litet möte kvällen innan där alla tjejer i vår lilla grupp var där. Sharene som är min kompis Karas storasyster var vår gruppledare och hade organiserat allt mycket väl. Dessa danser är mycket viktiga och kräver oerhört mycket planering ska ni veta! Så kl halv åtta tror jag det var så åkte vi hemifrån upp till Bogus Basin som är berget man åker skidor på här. Där skulle vi åka tubing som jag gjorde uppe i Mccall för några verckor sedan. Vi var sammanlagt 16 pers och hade hur kul som helst. Vädret hade vi också väldigt tur med och solen sken hela dagen. Vi hade med oss en super buffé  lunch och jag svär, mat smakar alltid så mycket bättre när man varit ute hela dagen. När vi trötta men glada kom hem så var det dags att göra sig vacker för oss tjejer och killarna... jag tror de flesta av dem tog en liten nap. Jag åkte över till Lauren som är min oficiella stylist. Vi har redan planerat hur vi ska hänga på New York Fashion Week när hon är en berömd stylist och jag är... rik. Hon gjorde mitt hår, mitt smink och sydde om min klänning som jag också faktiskt lånat från henne:) Sedan var det dags att ta fototon och det gjorde vi i Karas pappas lilla uppbyggda fotostudio. Tyvärr så har jag inte lyckats få tag på dessa ännu men jag har några som min värdmamma tog. En liten utmaning för mig var att sätta på Joshs boutiner då den inte ville sitta fast på hans skjorta med den lille nålen jag fått med mig från floristen men efter lite hjälp så¨fixade även det sig. När vi alla hade bevis på att vi faktiskt skulle på dansen och lyckats haffa en dejt så åkte vi vidare till Josh systers bröllopsmottagning. Detta var nummer två så Josh behövde inte vara där men vi tittade i alla fall förbi och snodde några jordgubbar från buffén. Det roliga är att Josh systers man gjorde sitt mission i Sverige så när jag kom dit så ville ju alla höra en liten konversation på svenska mellan oss. Som tur var var väl bådas svenska lite rignrostig så det var ju inte lika pinsamt när jag byggde upp mina meningar i helt fel ordning.Vi hade reserverat bord på en liten mysig restaurang så vi åkte dit och åt middag innan det bar av till dansen. Så här efter att ha varit på två st danser så måste jag erkänna att det roligaste med dem är aktiviteterna man gör på dagen och själva middagen innan dansen som är det roliogaste. Själva dansen är väl kul den med egentligen men tja jag vet inte... Men när vi satt hemma hos Kara och åt efterätt klocken 12 på kvällen så kan jag summera dagen som väldigt lyckad!
 
 
 
 
 
 
 

I should've bought you flowers

Nu var det ju tusen år sedan jag skrev igen men istället för att oroa er för att jag blivit bortrövad eller ligger dödligt sjuk i min säng så ska ni se det som ett gott tecken, ett tecken på att jag varit mycket upptagen med en massa kul grejer. Nu kom jag precis hem från tennis träningen. För er som inte vet så ska jag prova på att spela tennis nu i vår. Vi har haft fysträning inomhus sedan i slutet av februari men i fredags så vågade vi oss ut på planerna för att ha tryouts. Jag har spelat lite tennis innan och gått på diverse läger som liten men mest jag har ju bara spelat på skoj nere på Åsens TKs lilla bana. Jag var väl lite nervös men då jag inte hade någon som helst press på mig då jag inte hade några planer på att spela varsity så var jag ändå rätt så lugn. Det gick bra och framförallt var det hur kul som helst. Det roliga och väldigt överaskande var att igår kväll när de skulle säga vilka som "made the first cut" for varsity så var jag en av dem och när de gjorde "the second cut" idag så är jag fortfarande kvar. Jag vet inte om jag kommer att spela varsity resten av säsongen då de fortfarande håller på att välja men det var lite kul att jag inte var hur dålig som helst haha:) Idag så övade vi servar vilket någon aldrig lärt mig hur man gör och efter att ha fått en del tips så gick det faktiskt rätt så bra! Efter träningen så hängde jag lite med Taylor och vi åkte runt och gjorde lite ärenden. Bland annat så letade vi efter en gigantisk teddybjörn som vi ska ge Nick, hennes lillebror, i födelsedagspresent när vi ska åka till Olive Garden och fira honom på torsdag. Det är väldigt roligt hur alla affärer redan går fullt ut med påskpynt. Det är godis och harar överallt och det är väl typ 5 veckor kvar till påsk!
 
Här är en liten bild från jul då hela familjen var iklädda de scrubs (sjukhuskläder) som vi fick i julklapp. Från vänster är det jag, Brecken, Tauscha,Mike,Braxton,Jake och Breigh. Den ända som skanas är Shelby som också bor här och är Brocks (min värdbror i Argentina) bästa vän.
 
 

Will you be my Valentine?

Glad Alla hjärtans dag till alla! Hoppas ni spred lite extra kärlek till alla där ute i världen! Egentligen så ska det ju inte behövas en speciell dag då man ska vara extra kärleksfull för vi ska vara det varje dag men det ger alla lyckliga par en chans att gå på en romantisk dejt och en ursäkt för alla inte lika lyckligt lottade att äta alldeles för mycket choklad och kolla på The Notebook. Men även om jag inte har någon "speciell" vid min sida så betydde inte det att jag gick miste om alla kärlek som spreds idag. Jag var ju inte en av de tjejer som i skolan idag kånkade runt på världens största Nallebjörn a la Taylor Swift i i Valentine's Day och som tur var var det heller inte jag som blev friad till heller idag i skolan (ja det hände, och hon sa ja) men jag har underbara vänner och familjemedlemmar som fick mig att känna mig älskad med!
Annat kul som hände idag var att skolan var under lock down för 1,5 h under förmiddagen då en mellanstadieelev på grannskolan burit ett mycket suspekt vapen på skolans parkering (en lärares snöskyffel som var till för ett projekt) så polisstyrkor kallades in för att reda ut situationen. Jag tycker så synd om den lilla killen... Efter skolan så hade jag dubbel tennis träning. Först fys med hela laget och sedan så hade vår Coach en lektion med mig och Laura. Det var skönt att få lite extra hjälp och tips så här veckan innan tryouts:)
När jag kom hem så bakade jag chokladbollar som är omåttligt populära här och gjorde små kort som jag levererade till mina Valentine's (min familj, mormor och morfar, Taylor och Lauren). Då det var torsdag så hade jg och Tay också Glee Night efter att hon kommit hem från sin romantiska dejt med sin pojkvän (ja hon var en av dom som fick en jättebjörn). Fast jag är inte avis för trots att jag är pojkvänslös så har jag fått en massa choklad och bredvid mig i sängen ligger min egna jättebjörn Rocky<3 kram

https://cdn2.cdnme.se/3571357/7-3/pic_511dccafddf2b35ea4b44916.jpg">https://cdn1.cdnme.se/3571357/7-3/pic_511dccafddf2b35ea4b44916.jpg" class="image">

https://cdn1.cdnme.se/3571357/7-3/pic_511dcd049606ee1078e769a9.jpg" class="image">

https://cdn3.cdnme.se/3571357/7-3/pic_511dcd259606ee2d6af1cebd.jpg" class="image">


Feb. 11, 2013

Kom precis hem från en grej med kyrkan. Det var för oss äldsta tjejer och killar och temat var äktenskap. För en 17 åring från sverige så kan det ju tyckas vara lite tidigt att prata om något sådant men här är det annorlunda. Som mormon så förväntas man vara gift runt en ålder av 22 år. Så idag diskuterade vi varför det är så viktigt att gifta sig och bilda familj och vilka orsaker som ledde till att folk väljer att gifta sig sent eller inte alls. Om jag ska dra den väldigt förkortade versionen så var det så här: Gift dig tidigt och skaffa massa barn så att vi kan fylla jorden med vårt folk. Testa alla glasssorter även om du gillar vaniljglass väldigt mycket (dejta en massa olika människor så att du vet vad du söker och ska undvika hos din partner) och låt inte satan locka dig med karriär och intressen som kan komma i vägen för ditt mål. Okej så gick det ju inte riktigt till även om vi faktiskt diskuterade glass. Om jag skulle visa dem från den värsta sidan så skulle jag berätta den versionen. Faktum är att jag älskar alla i min kyrka. De är så snälla och sakerna vi gör är både intressanta och roliga. Men oroa er inte där hemma! Jag kommer inte att konvertera! De vill säga om jag inte gifter mig här först... För då skulle jag nog behöva göra det... Haha jag skojar bara, lär inte hända för jag tror att satan har kommit in i mitt huvud och gett mig en massa ideer om att resa runt världen och skaffa en karriär innan jag gifter mig som en urgammal 30 åring! Tror inte att min man här skulle uppskatta ett sådant beteende. Fast iofs så bjöd Josh's mamma in mig till hans 18 åriga systers bröllopsmottagning på lördag... Kanske så ändrar jag mig på de 3.5 månaderna jag har kvar... Nah jag tror nog inte det. Världen lockar för mycket:)


Countdown

Idag ha vi kollat på Super Bowl hemma hos grandma och grandpa. För er som inte vet så är Super Bowl finalen av NFL som är den ligan för amerikansk fotboll. Det var 49ers från San Fransisco och Ravens från Baltimore. Vi hejade på San Fransisco. Detta är ett välsigt stort event och jag vet inte hur många som kollar på det varje år men ndet är många. En 30 sekunders lång reklam kostar 4 miljoner kr och det var många reklampauser. I halvlek så uppträdde Beyoncé med en liten mini konsert. Det var fräckt att se. Även om jag kanske inte riktigt har förstått storheten med denna sport så måste jag erkänna att det var spännande idag. 49ers var så nära på att vinna men det räckte inte hela vägen tyvärr... Något annat coolt var att i Ravens så spelade Michael Oher. För er som har sett filmen The Blind Side med Sandra Bullock så är det denna man som hela den filmen är baserad på. Han är Big Mike!! När jag fick reda på det så flippade jag ut lite grann haha:) Godnatt eller kanske godmorgon det beror lite på vart på jordklotet ni befinner er. Kram

Baby, you light up my world like nobody else

Vaknade precis av att Taylors hund Bella kom upp och slickade mig i ansiktet. Kanske inte det trevligare sättet att vakna på men det var väl dags att gå upp antar jag. Ännu en vecka har gått och jag har så klart inte uppdaterar vad som hänt för det har jag inte haft tid (eller lust med haha). Förstår inte hur alla bloggare skriver på sina bloggar 24/7 om allt de gör! De skriver om allt kul de gör men hur har de tid att göra alla roliga saker om de också har tid att skriva roman långa inlägg 5 gånger om dagen?
 
För en vecka sedan så svarade Josh mig angående dansen som nu är om typ 2 veckor. Han sa ja med en gigantisk Nallebjörn som höll i en ros och ett litet egendiktat poem. Väldigt gulligt haha:) veckan flöt på och när jag inte var i skolan så hängde jag med kompisar. Det är så skönt att jag faktiskt kan göra saker efter skolan på vardagarna.
I fredags så var det Taylors födelsedag och hon är nu 17 vintrar. Jag är ju äldre än mina flesta kompisar som är juniors då jag fyller år precis efter de drar strecket. Så juniors är 95or födda på hösten och 96or födda på våren. Jag, Tay och vår kompis Clayton började med att fira med världens godaste milk shakes till lunch. Sedan efter skolan så följde jag med hem till Tay och vi fixade lite inför kvällen då hennes släkt och fler av våra vänner skulle komma över. Vi kollade på filmer från hennes födelsedag förra året då hon fyllde 16 och hade världens fräckaste Sweet Sixteen party nästan i klass med dem på MTV haha. Hon frågade mig vad jag gjorde vid den här tiden förra året och efter att ha kollat i min digitala dagbok på telefonen kunde jag konstatera att jag pluggade inför ett biologiprov. Tragiskt...
 
Vid 6 så kom alla och vi åt pizza och tre olika sorters chokladtårta. Sedan så brände vi alla kalorier genom att dansa Just Dance och det var väldigt underhållande att se killarna skaka på höfterna till Call Me Maybe. På kvällen så lyckades de övertala mig att se på skräckfilm och jag skrek ju såklart så att alla fick tinitus. Jag varnade dem så de fick skylla sig själva. Jag lyckades dock somna efter ett tag vilket var tur för nästa morgon vid 7 så ringde vårt alarm för jag skulle med tay's familj upp till Mccall. Här har snön något så när börjat smälta och i torsdags eftermiddag efter tennisen så infann sig lite vårkänslor när jag sprang runt i mina shorts men där uppe så var det fortfarande vinter. Vi pr Brunch på de kända Pancake House vars portioner var lika goda som de var stora. Allting var gammaldags och underbart sött där inne och det var fullproppat mes folk. Efter vi fyllt på med energi så gick vi ut i den lilla staden och kollade på isskulptur tävlingen som hölls  där. Coolast var Draken från The Hobbit. Sedan så åkte vi tubing på ett ställe lite utanför staden. Det är som att åka pulka men liksom mer organiserat. Man hyrde förstärkta badringar som man åkte nedför speciella pister och såklart behövde man inte dra sin ring uppför backen själv utan man åkte i ringen som drogs upp av en lift. Det var hur kul som helst och fort gick det! Vi var rätt så trötta när vi kom hem så vi orkade inget annat än att kolla på film. Nu ska vi åka till The mall för att byta ett par jeans. Puss och kram!

RSS 2.0