Prom 2013

 
Allt detta snack om prom och så skriver jag inte ett inlägg om hur det faktiskt var förräns 1,5 veckor sensare...
Och inte blir det något långt inlägg heller för mina akrylic nails försämrar mitt redan långsamma användande av tangentbordet. Prom var hur kul som helst och jag är så glad att jag fick tillbringa dagen med några av mina bästa vänner. Vi började tidigt på morgonen med frukost på en diner med ca halva vår grupp. SEdan så åkte Tay och jag och fixade mina naglar och nu har jag precis som 75% av alla andra tjejer i min ålder här långa glittriga (och såklart rocky purple) acrylic nails. Efter det så åkte jag med Lauren och Lauren och fixade vårt hår på en salong.  Väldigt fancy gick vi därifrån och jag hade en hair do a la Taylor Swift i Love Story så jag var mycketn nöjd. Sedan åkte jag med hela min grupp bestående av 14 st och tog kort i en park. Väldigt kallt och blåsigt men vi log stort på alla 1000 bilder i alla fall. Middag åt vi på en trevlig restaurang innan vi åkte vidare till själva dansen. Allt var väldigt fint dekorerat med godis överallt då temat var "Sweet Escape". Denna gången så var musikvalet faktiskt bra och vi dansade i våra puffiga klänningar hela natten lång...
 

Dream it, wish it, do it

 
När jag träffade Kajsa så pratade vi en del om hur vi bestämmde oss för att åka hit och vad det var som lockade. För ca ett och ett halvt år sedan skickade jag denna lilla lista till henne ;)
 
Jag har så många argument för att åka så att det är sjukt! Utan inbördes ordning:
1. Man får prata engelska och äntligen få använda alla coola uttryck.
2. Folk säger hej till en när man går på stan och låtsas i alla fall att de bryr sig om hur man mår.
3. Tänk dig att handla mat i en vanlig mataffär; alla olika nya konstiga märken och smaker på allt!
4. Man kan se alla tv-serier när de går och inte behöva vara ett år efter.
5. När filmer har premiär är det faktiskt premiär worldwide.
6. På reklamafischer är det riktiga kändisar.
7. Killarna frågar dig på hur olika gulliga/knäppa sätt om du vill gå på prom med dem.
8. Gå på prom!
9. Shopping! Omg! Alla fina affärer!!
10. Du kommer att äga på engelska när du kommer hem!
11. Du kommer att ha massa att berätta om när du kommer hem.
12 du behöver bara ha g i alla ämnen så ingen press här inte... Du är ju faktiskt bara en dum svensk blondin.
13. Du kan komma till ett ställe där det är varmt ( det kan ju också vara det motsatta men det tänker vi inte på)
14. Starbucks!
15. Victoria secret, Forever 21, abercrombie, hollister, juicy couture....
16 seventeen och teen vogue går att köpa i närmaste affär!
 
haha jag gillar att jag inte hade någon som helst tanke på att jag skulle hamna i lilla Idaho men förutom det så har de flesta av mina förväntningar uppfyllts:)
 

Vad är väl en bal på slottet?

 
Sitter nu i soffan och kollar på´Remember The Titans medan jag försöker sy i en knapp på min klänning för prom. För förra veckan så blev jag frågad till prom av min kompis Felipe. Jag var uppe i mitt rum med Tay som precis kommit hem från Hawaii när min syster kommer upp och säger att det är någon vid dörren för mig. Jag springer ner och där står han med en stor skylt där det stod "Kommer du gå med mig på balen?". Ja det blir ju lätt lite fel när man använder google translate men budskapet¨gick fram haha. Han gav mig även rosor och godis och jag var så lycklig!
 
I lördags så åkte vi sedan och köpte klänning. Jag visste ju att jag ville ha något stort och puffigt så visste blev det en prinsesskläning allt:)
Då han frågade mig på mitt språk så kände ju jag att jag skulle svara på hans och då Felipe är från Columbia så fick man ju ta fram spanska kunskaperna igen. Jag beställde en chocolate chip cookie stor som en pizza som de skrev det på:)

Spring Break!

Även om det nu har gått en hel vecka sedan vi kom hem från Kalifornien så tänkte jag att det är bättre sent än aldrig att skriva lite om vad vi hade för oss där nere i värmen. Eller egentligen så var det väl inte så där sjukt mycket varmare än vad det är här nu (18-23 grader) men solen tillsammans med bad i hav och pool gav verkligen mig en känsla av semester.
 
Vi kom till San Luis Obispo på lördagkväll efter en 13 h lång bilresa. Det var inte alls så hemskt som det låter och det konstanta pirrandet av förväntan gjorde definitivt så att tiden gick fortare. Vi bodde hos Mikes föräldrar som bor lite utanför den lilla staden som är omringad av gröna stora kullar. Vi gjorde flera små morgon hajker uppför flera av dessa och utsikten var alltid enormt vacker.
 
På måndagen så åkte vi ut till Avala Beach och jag fick för första gången på 8 månader se havet. Något som jag är bortskämd att se varje morgon vid frukostbordet hemma i Sverige men verkligen saknat här. Det var ett kärt återseende och jag var ju tvingad att springa ut och bada i det 15 gradiga Stilla Havet. På tisdagen så gjorde vi också lite utflykter längs med kusten men det ända jag kunde tänka på var att senare på eftermiddagen så skulle jag få träffa Kajsa igen!! Mike körde mig den korta vägen bort till Kajsas värdfamiljs hus där jag spenderade natten. Det var sjukt konstigt men underbart på samma gång. Där satt jag i hennes rum fullt med saker från ett liv som jag inte varit en del av men samtidigt förstod troligtvis bättre än någon annan. Morgonen därpå så tog vi efter lite trubbel bussen in till SLO. Amerikanare är ju inte de bästa på kollektiv trafik och plötsligt så kändes det ständiga klagandet på västtrefik rätt så fjantigt. Vi spenderade dagen med att vandra runt på de små gatorna och dess affärer. Då vi båda hade lite fika abstinens så klämde vi in 3 besök på kaféer där vi satt och kollade på människor med det övertaget att de inte hade någon aning om vad vi sa. Ibörjan så pratade vi båda engelska med varandra men efter en vag övergång av svengelska så kom göteborgskan tillbaka. Det kändes naturligt att gå på soliga kaliforniska gator med en av mina bästa vänner från sverige för trots att vi både vet att vi förändrats så är vi ändå samma personener som för 8 månader sedan. Det kändes så otroligt skönt att veta. Det var sorgligt att säga hejdå till min underbara vän när hon återigen steg på bussen men då jag visste att jag skulle få se henne om lite mer än 2 månader var det lättare.
 
 
Precis brevid farmor och farfar bodde våra kusiner och vi hängde mycket med Matt och Jessie som var i min åler och lite äldre. På fredagen så ordnandes det med stor BBQ i riktigt amerikansk anda med smoked ribs and lemonade vid poolen och alla grannarna var inbjudna. Vi kollade då också i en massa fotoalbum från när grandma and grandpa Johanson varit i Sverige för typ 20 år sedan. Grandpas släkt kom över från Hjo till Boston i slutet av 1800-talet och de åkte tillbaka till sina rötter. Det roligaste var att de kört förbi en kyrkogård någonstans på landsbygden och grandpa hade sett att väldigt många av gravstenarna hade hans efternamn på dem, Johansson, så han tog kort på varenda en då de kunde vara hans släktingar. Jag förklarade då för honom  att Johansson var det vanligaste efternamnet i Sverige och han blev lite besviken hahah:)
 
 
På lördagen så åkte jag, Brax, Mike och Grandpa till en annan strand för Brax ville lära sig att surfa. Jag och Grandpa nöjde oss med lite boogie boarding vi men det var minst lika kul det. Jag var nog den ända på hela stranden som inte hade våtdräkt på mig men är man en svensk viking så är man. Vi svenskar har även vi lite stolthet gömda inom oss. Där gick jag sedan runt i en massa souvenir affärer och dagen avslutades med stans bästa Clam Chowder på en liten restaurang. Där kom sedan Kajsa in och överkaskade oss med sin familj från sverige innan de åkte iväg på sin semester.
 
Det var lite ledsamt att åka hem på söndagen. Jag älskar Idaho och våra sandiga berg och potatisfält men Kalifornien var något utöver det vanliga. Jag ser fram emot att åka ner dit igen när min familj kommer och tillsdess så får jag njuta av min tid här.
 
 
 
 
 

RSS 2.0