American Style

Idag så har jag egentligen inte gjort så mycket. Jag gick inte till kyrkan idag för jag var tvungen att plugga:( Sedan så snackade jag även med Pappa under tiden jag var själv hemma så lite kul hade jag:)
 
Många här har frågat mig hur vi klär oss i Sverige och det har varit lite svårt att svara på. Stilen folk har här skiljer sig en hel del från hur folk klär sig där hemma. Det är mycket mer avslappnat här skulle jag säga. Inte alls lika uppklätt. Folk kommer fram till mig och frågar varför jag är så uppklädd hela tiden när det ända jag har är en kjol och en blus. De skulle väl tycka att alla fashionistor på Rudebecks ser ut som om de kommer direkt från en plåtning för en tidning haha:)
 
Vi har ju en klädkod på min skola och så är fallet på de flesta amerikanska skolor. Det gör ju att valet av kläder blir lite limiterat. Jag har än så länge inte blivit dress coded men en gång så kom en lärare fram till mig och ta att min klänning var för kort men då jag hade shorts som hade en inseam längre än 3 in under min klänning så gjorde det inget. Om man blir dress coded för att man har klätt sig för "utmanande" så får man gå runt i basketshorts och världens största T-shirt. Bailey i mitt lag blev det härom veckan:)
 
Så för att beskriva den amerikanska stilen.... om du inte har på dig dina sportkläder så har du Boot Cut jeans med en mängd olika broderier och glitter på bakfickorna, en tie dye t-shirt och flipflops eller sandaler. När det gäller styling så har du lockat ditt hår med en locktång, ganska så mycket smink och lösnaglar med glitter. Bär runt på dina grejer gör du i en ryggsäck och alla dina viktigaste saker så som din mobil, dina bilnycklar och din strassinklädda handdesinfektionsflaska med jordgubbsdoft bär du runt din hals i ett glittrigt eller neonfärgat nyckelband. Ok nu drog jag alla över en linje. Så klart går inte alla 2600 elever på min skola runt sådär men många många :) Får se hur min stil ändras här haha:)
 
Kommentarer
Postat av: Chatarina

Underbart skrivet, mormor och jag skrattade högt när vi läste det. Många kramar

Svar: Kram på er!!:D
Mikaela Gillesén

2012-09-16 @ 07:25:55

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0