Boston!!!

Idag gjorde alla 400 utbytesstudenter som är stationerade här på Bryant en dagsutflyckt till Boston så kl 9 imorse så avgick 8 fulla bussar. Vi reste i bussarna med våra klasser men sedan när vi kom dit så fick vi springa som vi ville med vilka vi ville runt stan.
 
Vi hade sedan innan bestämt att vi inte skulle shoppa någonting för ingen av oss hade särskilt mycket (ingen alls) plats i sina resväskor så vi fokuserade mest på att se saker. Det finns många "saker" att se i Boston så vi hade inga problem att fylla dagen med aktiviteter. Först så tog vi tunnelbanan bort till Harvard. Campus var fullt av turister som fotade och guider med paraplyer men man kunde ändå känna "universitets-känslan "  mellan de gamla tegelväggarna. Vi bestämde att vi skulle ses där igen när vi alla skulle gå där haha:)
 
Inne på campus finns det en staty av en man som jag inte kommer ihåg namnet på (förlåt mamma). Statyn ser helt normal ut förutom hans tår som tillskilnad från resten av kroppen är helt guldiga. Detta beror på att det finns en tradition bland studenterna där (och likaså alla turister) att man innan en tenta skall gnida hans tår för att få lycka. Såklart så var ju vi tvungna att göra detta! 
och här är lite andra bilder från campus! Jag ber om ursäkt för att bilderna blir åt fel håll ibland men oteknisk som jag är har jag inte lyckats med att vända dem rätt...
 
Efter vi strosat omkring och kännt oss som akademiker så åkte vi till Fenway Park som är basebolllaget Red Soxs hemmaarena. Vi såg egentligen inte så mycket av själva arenan men vi spenderade en hel del tid i affären med alla Red Soxs prylar:p
 
Idag kom jag på varför jag gillar amerikaner så mycket. Hemma i Sverige så undviker man gärna småprat på bussen då det alltid blir så pinsamt men här pratar jag med folk på typ varje tunnelbana och det är hur trevligt som helst. Folk har frågat oss vartifrån vi kommer och så har vi pratat om det men den roligaste konversationen var när vi var på väg till centrum från arenan. En man kom fram till oss och kommenterade det faktum att Erika var den enda brunetten av oss. Han sa att han tyckte synd om henne som var tvungen att hålla koll på oss "blondes" och att hon säkerligen var ledaren i vår grupp. Han skämtade ju såklart men ändå hahah:D Sedan när jag började prata med honom och berättade vart vi skulle så gav han mig typ två olika kartor och när vi skulle gå av så skulle han visa övertydligt vilken trappa vi skulle ta och hur vi skulle ta oss dit. Ok, jag kan medge att jag kanske inte har världens bästa lokalsinne eller är en sådan där jättebra kartläsare men bara för att jag är blond är jag ju inte helt dum i huvudet. Han försökte ju såklart bara vara snäll och jag uppskattar hjälpen men ändå!
 
Vi var en sväng i hamnen och kollade på var Boston Tea Party var någonstans. Alltså var de slängde i te i havet.
 
Fram emot kvällen så drog vi oss in till China Town för att käka. Vi var rätt så hungriga och gick in på första bästa restaurang. Det skulle vi nog inte ha gjort för den restaurang upplevelsen var bland de värsta någonsin (men samtidigt också den roligaste). För det första så kunde vi typ inte beställa för kyparen förstod inte oss och vi förstod verkligen inte oss. Vi höll på att skratta på oss där ett tag när han skulle förklara vad "flat noodles" var för något men det kunde vi ju såklart inte göra så vi höll på att spricka. Sedan kom de in med ett te som var helt smaklöst men jag ville ta igen för skrattanfallet så jag sa att det var jättegott och då gav de oss typ tre kannor till. När maten kom in så var det dock värst. Vi fick nudlar dränkta i något som liknade snigelslemm och det var nästintill oätligt. Jag är verkligen inte kräsen när det kommer till mat men det här gick över gränsen. Vi försökte äta så mycket vi kunde för det vore oartigt att lämna allt för mycket men det gick inte. Det blev ju inte bättre av att hela personalen stod och iaktog oss då vi var de enda gästerna (ett tecken vi borde ha tagit hänsyn till). När vi ursäktat oss för att vi lämnat så mycket och kommit med ursäkten "The size of the portions are so big. We are not used to that in Sweden" och skulle betala så gick även det käpprätt åt... Vår kypare sa olika priser varje gång och tillsut så stod där två personer vid mig ock räknade mynt och sedlar. Vi ville bara fly därifrån men precis då vi rett ut allt så började det ösregna. Vi sprang in på närmsta kafé och beställde varm choklad. Där var jag cokså med om något nytt. När jag skulle betala min choklad och började räkna mina mynt då jag ville undvika att betala med så stora sedlar så råkade jag säga att jag nästan bara hade massa danska mynt. Då säger kassörskan "If you give me one of those, I'll give you the hot chocolate for free". Hon samlade tydligen på mynt så jag gav henne två danska femmor och så var det med det!
 
Det ser faktiskt godare ut än vad det var!
 
och min goda gratis choklad!
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Kerstin Korhonen

Så roligt och informativt att läsa din blogg o titta på dina bilder! Ser ut som ni har det toppen!! Kram

Svar: Va kul! jo vi har det bäst!
Mikaela Gillesén

2012-07-29 @ 08:21:14
Postat av: Kajsa

Hahahahahhaha känns som något som skulle kunna hända oss! Du skriver så roligt hahaha! Puss

Svar: Definitivt hahah:) saknar dig Kajsi<3
Mikaela Gillesén

2012-07-29 @ 10:14:58
URL: http://mybigamerica.blogg.se
Postat av: Marie Gillesen


Det är 2:a gången du gnider John Harvards tå och inte minns namnet:::John Harvard (clergyman).
Tack för du skriver och tar bilder.
Kram Mamma
John Harvard Statue at Harvard University
Born 26 November 1607
Southwark, England
Died 14 September 1638 (aged 30)
Charlestown, Massachusetts
Alma mater Emmanuel College, Cambridge
Occupation Pastor
Known for Benefactor and namesake of Harvard College
Children None

Tablet, Emmanuel College (Cambridge) chapel

Emmanuel College window (1884) depicting John Harvard on left
John Harvard (26 November 1607 – 14 September 1638) was an English minister in America whose deathbed[citation needed] bequest to the Massachusetts Bay Colony's fledgling New College was so gratefully received that the school was renamed Harvard College

ShowFurther reading

ShowExternal links

Svar: Tack mamma nu vet jag:) skall aldrig glömma det igen haha
Mikaela Gillesén

2012-07-31 @ 00:17:02

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0