Red-the blood of angry men, Black-the dark of ages past

Då vi bara fick ett 1 vecka och 2 dagars långt jullov så börjar det dra sig mot sitt slut. Detta är inget jag direkt ser fram emot men vad kan jag göra åt det. I onsdags så gick jag och några kompisar och såg på Les Miserable på bio. Förväntningarna var mycket höga hos alla 6 av oss för man hade hört så mycket om denna musikal. Och visst var den bra! Skådespelarna var otroligt duktiga och jag blir lika förvånad varje gång man hör någon som man inte tror alls kan sjunga får fram de mest fantastiska toner.  Den var lika bra som den var sorglig och det kom en del tårar från min sida. Nu är jag och Braxton helt besatta av denna film och idag så köpte vi soundtracket. Så bra!!! Så jag rekomenderar alla att gå och se denna film snarast!!!
 
 Och nej det är ingen slump att de flesta av bilderna är på Marius. Han stal mitt hjärta med sitt hjältemod och lena röst. Ibland önskar jag att jag levde på 1800 talet och pojkarna var som han... Men de andra karaktärerna var inte dåliga de heller!

Bilder

 
Receptböcker och mått. Den ena är familje recept och den andra är från min favorit mat affär här haha:) jag dog av skratt när jag öppande den haha:P
 
Halsband från Taylor och från Grandpa Whyatt
 
T-Swizzle<3
 
 

Merry Christmas och god fortsättning

 
Det är likadant varje år. Allt pyntande, bakande och shoppande som tillslut leder fram till denna dag, alla föreberdelser som bygger upp förväntan hos både barn och vuxna... och sedan vips så är allt över. Det känns alltid lika kontigt, lika ledsamt. I år fick jag till och med en till dags julfirande men det känns fortfarande tomt. Det var i alla fall en väldigt bra jul, annorlunda, men på ett bra sätt. Jag hade fått höra att julen var den jobbigaste tiden att vara borta från sin familj och då hemlängtan var som störst. Jag kände inte av detta så väldigt mycket under december månad även om jag klart tänkte på hur alla drack glögg och kollade på julkalendern där hemma. Det var Greveholm i år va? jag såg inte ett enda avsnitt för det var så mycket annat som hände. Troligtvis var det väl det som lindrade min hemlängtan. Men i söndags efter att ha pratat med familjen så var det väldigt jobbigt. Det erkänner jag. Det hjälpte heller inte att de i kyrkan pratade om jul och familj. Det kom en del tårar från min sida när kören sjöng Silent Night men som tur är är alla i min församling så himla snälla och förstående att det inte ens var pinsamt. När jag sedan kom hem så hade jag min underbara familj här som jag älskar så mycket. De visste precis vad jag behövde och flertalet kramar efteråt så kändes det mycket bättre. Jag har varit lite rädd för att visa att jag längtar hem ibland för att jag varit rädd för att de skulle tro att jag inte var lycklig här vilket jag verkligen är. Men utan att jag ens behövde förklara mig så sa de att jag troligen kände så och att de vet att jag inte älskar dem mindre bara för att jag saknar min familj där hemma. Det var väldigt skönt att höra.
 
På julafton efter att ha skypeat med hela släkten efter att de kollat på Kalle Anka så åkte jag och inhandlade den sista julklappen. Sedan så städade vi hela huset och slog in de sista paketen innan släkten kom på julmiddag. Det var bara min värdmammas släkt då min värdpappas släkt bor i Kalifornien men vi var väl ändå ca 20 personer skulle jag tro. Vi åt soppa till middag vilket jag måste erkänna kändes llite konstigt på julafton. Jag saknade den gamla hederliga julmaten och därför blev jag otroligt glad när vår granne som gjorde his mission i Sverige kom över med hemmagjorde köttbullar till mig. När alla gått hem och det bara var familjen hemma så öppnade vi alla ett paket var och det var mysiga filtar. Sedan så gav vi en present till Jesussom vi la i hans strumpa ( det är ju faktiskt hans födelsedag ) i form av ett litet brev där vi lovade en massa saker vi skulle försöka göra för oss själva och våra medmänniskor. En ganska så mysig tradition enligt mig. På kvällen så hade Breck, Brax och jag ett slumber party i mitt rum och kollade på film. Brecken sov sedan i min säng så att hon kunde väcka mig på morgonen för annars var ju risken att jag inte skulle vakna. Detta var mycket viktigt enligt henne. Så första väckningen var kl 5 på morgonen och då gick vi upp för att gå ner och kolla på alla paketen som låg under granen och i våra strumpor. Sedan gick vi och lade oss igen och klockan kvart i 7 var väckning nummer två och nu tvingade hon upp hela familjen och även Jake kom från sitt hus för att öppna alla paketen. Och visst var det många paket för vi är en stor familj och det tog ca 2,5 h och då gick vi ändå mycket snabbare genom alla paket än vad jag är van vid. Jag förväntade mig inte så många paket då jag verkligen inte behövde något och bara var tacksam över att få vara här men jag måste ju erkänna att jag blev väldigt glad av alla oerhört fina paket från alla. Mina paket från sverige låg också under granen. Ni hade verkligen inte behövt skicka något men jag blev väldigt glad för smyckena från mamma, pappa, markus och mormor och vantarna från Åsa och Kent. ´Farmor och Farfar presenten i ert brev tror jag försvann på vägen men det fina brevet och dikten gjorde mig väldigt glad. Tack alla ni som skickade kort och presenter både fysiskt och virituellt . Varje gång jag ser något i brevlådan med mitt namn på så slår mitt hjärta ett extra slag. Ni hade verkligen inte behövt men tack!
 
Jag fick också en massa fint från min familj och mina vänner här. Speciellt glad blev jag för kokboken med min familjs alla favorit recept som jag fått avnjuta här. Då alla vet att jag är ett väldigt stort Taylor Swift fan så var det också en del saker med henne på. Brax tycket att min vägg var alldeles för kal så det löste han med att ge mig en stor amerikansk flagga att täcka den med haha:) Gula converse från shelby gjorde mig väldigt glad och då jag är den enda här som verkar frysa när det är vinter så fick jag tre filtar från olika personer och vantar och halsduk haha:) Jag fick också en massa mer som jag inte orkar skriva om men som jag inte uppskattar mindre för det. Idag så har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Vi har "lekt" med våra julklappar som familjen fick så som ett biljardbord, en köksmixer, just dance 4 och en projektor då vi håller på att göra om källaren till filmrum. Vad som gjorde min juldag extra bra var att mitt under filmen vi kollade på nu ikväll så ropar Breck på mig att jag måste komma och när jsg springer upp så ser jag att de snöar. Min strösta önskan för denna julen blev sann och även om den troligtvis kommer att vara bort imorgon när jag vaknar så var min jul fullgjord!
 
Merry Christmas!!!
 
Vad vi gav till alla våra grannar!
 
My converse!
 
Från Sverige! Tack så hemskt mycket. Jag älskade dem!
 
 
 
 

Still Alive and Kicking

Så världen gick inte under idag och tur är väl det för jag har så mycket saker jag vill se och göra innan dess. Nu har jag äntligen jullov och det är så skönt. December har gått så fort att det inte är sant. Alla förberedelser inför julen gör att tiden känns som om den rinner förbi. Denna veckan i skolan har haft temat christmas spirit så förutom att polkagrisar har delats ut i klasserna så har vi gått till skolan iklädda pyjamas, grönt och rött, i fula jultröjor. Varje dag har haft ett eget tema. Tekniskt sett så var idag sista dagen i skolan men jag tillsammans med 65% av alla elever( 1700 st) var inte i skolan idag. Detta på grund av att någon bestämde sig för att göra något väldigt onödigt och dumt. I tisdags tror jag det var så meddelade någon idiot vår och tre andra skolor i området att de skulle bomba eller komma in och skjuta folk fredagen den 21 december inspirerat av att jorden skulle gå under då. Detta var ju ett stort sjukt skämt vet vi ju nu då ingenting hände men det visste man ju inte då.
Skolan såg till så att stället skulle vara fullt med poliser på fredagen även om de försökte att avfärda alla rykten. I torsdags så var det flera skolor i området som var under lock down men inget som hände. De flesta var ju rätt så säkra på att inget skulle hända men med tanke på tragedin i Conneticut, förutsägelsen att jorden skulle gå under och förödelsen om något sådant skulle hända gjorde att de flesta, inklusive mig och framförallt min lillasyster, inte ville gå dit. Som tur var så var allt lungt men det var ändå väldigt skönt att få vara hemma:) så istället så har jag handlat lite julklappar och bakat. Sedan på kvällen så gick jag på ett christmas party som några av mina kompisar anordnade. Vi var nog ca 60 st ungdomar och det var hur kul som helst. Allt var julinspirerat så vi hade alla på oss jultröjor, hade ett drink bord med varm choklad och en väldans massa kakor och godis. Vi gjorde en så kallad White Elephant och alla hade köpt varsin konstig present som vi delade it och snodde från varandra. Det var också en massa tävlingar och jag och Braxton fick pris för den bästa efterrätten. Våra chocolate Peppermint cupcakes vann och vi fick med oss en cake pops maskin hem.
Nu håller jag på att somna men jag är så glad och uppspelt för om 2 eller 3 dagar är det jul!!! Jag vet inte om jag ska räkna den 24 eller 25 haha:) Godnatt!!


Jul, Jul Strålande Jul

Natten går tunga fjät runt gård och stuva
kring jord som sol förlät skuggorna ruva....
 
Idag är det 13 december och det innebär först och främst att det är Taylor Swifts födelsedag (Happy 23rd Birthday Tay!) men det är också Lucia. Här firas ju inte Lucia så det fick jag förklara för dem hur det gick till. Hur det röda bandet symboliserar blod och hur hon bär levande ljus i håret... Vi svenskar är inte alls konstiga?
Hela eftermiddagen dedikerades till lussebak och det är inte heller så lätt som man tror Farmor.  Speciellt inte när ens recept är in the metric system och man ska använda torrjäst istället för det gamla hederliga illaluktande paketet som man är van vid. Dessutom så verkar dessa amerikanare inte veta vad saffran är så inte många av mataffärerna hade denna dyrbara krydda i sitt enorma sortiment. Men efter en tids beräknande,googlande och besökande av affärer så fick jag ihop en deg och hör och häpnade: den jäste till dubbelstorlek på de beräknade 30 minuterna! Jag var mycket stolt över mig själv måste jag säga. Utbakningen gjorde hela familjen tillsammans och jag var imponerad på hur bra (mycket bättre än mig) de var på att rulla små lussekatter. Det är ju lite pinsamt när man bara övat på att vika in ändarna på dessa bullar i 17 år....
Men vi hade det mycket roligt och trevligt tillsammans och lussebullarna blev alldeles fantastiskt gula och saftiga. Efter bakningen så satt vi ner och kollade på ett välförtjänt avsnitt av Glee som så passande var ett julavsnitt och sedan alldeles för sent in på kvällen så satt Brax och jag och slog in en massa paket.
 
Då i vårt mörka hus, stiger med tända ljus
Saknta Lucia, Saaanktaaa Luciiiaaaa!!!!!
 
 
Bild från kanelbullebak som jag tror aldrig blev publicerad
 
 
Vårt fina pepparkakshus ihopsatt och dekorerat av Mikaela och Brecken
 
 
Före
 
Efter
 
Min Chokladkalender från käraste Lauren! Exakt en likadan som jag hade förra året (nej man blir aldrig för gammal för dessa) men chokladen smakar liite annorlunda...
 
Och till sist: Tack Mamma, Pappa och Markus för skummtomtarna! De smakade ljuvligt! Ni är bäst:)

En tanke om välgörenhet

Så här i juletider så gäller det ju att vara extra snäll och givmild och visst brukar vi hemma väl skänka en peng till UNICEF under julen och ge en extra slant till kollekten under adventsgudstjänsten men det är faktiskt ingenting jämfört med hur det är här. I skolan så har vi en coin drive där alla klasser tävlar om vem som kan samla in mest mynt till behövande, i Spanish Club så ordnar vi en toy drive där vi samlar in leksaker och i en annan av mina klasser så har vi "adopterat" en familj som vi köper julklappar till och ger nödvändiga saker så som smör och tvål. Dessa är bara de saker som jag är involverad i i skolan och med tanke på att vi är 2600 elever och jag vet inte hur många klasser...(2600/25..?) så är det en hel del välgörenhetsprojekt där. Sedan så gör vi en massa i kyrkan med. Förra veckan så besökte vi ett ålderdomshem där vi sjöng och bjöd på kakor och imorgon så ska vi åka runt och göra carroling. I varenda mataffär så kan man köpa mat till familjer som inte har råd och överallt så står tomtar som samlar pengar för någon organisation. Jag säger verkligen inte att vi är sämre människor där hemma som inte gör en massa sådana saker men jag måste säga att jag gillar att göra det här. Det får mig att inse att det är så mycket roligare att ge än att få och att veta att man förgyller en mindre lyckligt lottads jul får mig att känna mig bra. Det ända som kanske inte är så bra är att fokus här ofta faller bort från det som faktiskt betyder något och att det blir lite för mycket prestrige och tävling om vem som är mest "generös" men det är väl lite också en del av den amerikanska attityden skulle jag tro.
 

Grattis!!!

Grattis på födelsedagen min underbara farmor!! Hoppas dagen var bra och att alla var extra snälla mot dig! Jag önskar att jag kunde ha fått sjunga för dig men jag måste ha missat dig då du var ute och for så om du kollar din telefonsvarare så skall det finnas ett litet medelande med skönsång från min sida. Dock var det inte din födelsedags sång för jag kunde inte komma ihåg andra versen... jag är ledsen för detta och lovar bättring. När man befinner sig här på andra sidan Atlanten, så långt borta från ert hus som man möjligt kan komma känns det som, så får det mig att sakna dig så otroligt mycket. Du betyder allt för mig och jag längtar tills jag får krama dig igen om ca 6 månader.
 
Förra veckan när jag skulle försöka mig på att baka dina kanelbullar insåg jag att det faktiskt inte var så enekelt som jag tidigare trott. Jag menar hembakta kanelbullar var en självklarhet till fikan vare sig det var en solig juni förmiddag liggandes i hammocken eller  en regnig eftermiddag i november sittandes över fysikboken. Det är lätt att man tar saker för givet när de finns 17 minuter bort med 80 bussen men nu kan jag inte bara svänga förbi och säga hej (och bjuda in sig på middag) längre. Det gör mig ledsen men samtidigt får det mig att inse hur mycket jag har uppskattat att ha dig och Farfar så nära inpå mitt hela 17 år långa liv.
 
Den senaste tiden så har jag spenderat en hel del tid hos min skolas drama department. För det mesta känner jag mig väldigt dum och okunnig när de pratar om olika pjäser och författare men igår för första gången så kände jag mig som en av dem och detta på grund av dig kära farmor. Vi stod i en korridor på en skola i Pocatello och på väggarna så har någon målat namnen på alla de olika musikaler som den skolan producerat. Vi står där allihoppa och kollar och jag inser att jag faktiskt har sett de flesta av dem. Guys and Dolls, Mary Poppins, West Side Stroy, de är alla musikaler som jag har gått på med dig! Jag älskar när vi går tillsammans på dem! Det känns alltid så högtidligt när jag får klä upp mig, när du tar upp din kikare för att se människorna nere på scenen och när vi avnjuter varsin chokladtryffel i pausen. Tack farmor för att du gett mig detta och det är en tradition som jag hoppas vi fortsätter med nästa år.
 
Speciellt så här i juletid så tänker jag mycket på dig för de flesta saker som jag förknippar med jul gör jag med dig. Jag är så ledsen över att inte få kunna gå på julmarknaden på Lisseberg med dig och mamma. Ni får väl gå utan mig (eller få med er markus men det är väl föga troligt) så att ni kan köpa sill och korv hos våra kompisar gubbarna i den lilla röda boden. Jag vet heller inte hur jag ska klara av att denna gången faktiskt göra degen till lussebullarna när jag är van vid att bara rulla dem.
 
Nu är klockan jättesent och jag måste återgå till att läsa min Huckelberry Fin tills engelskan imorgon. Jag är så otroligt glad att de beslutat att inte göra en musikal av denna bok för jag står inte ut med the south accent som den är skriven på! Jag saknar dig jättemycket älskade farmor och än en gång grattis på födelsedagen!!
 
 
Röda små smultron, blommor och grönt
blommor och grönt, blommor och grönt
läggas kring bordet sirligt och skönt
för nu är det Farmors födelsedag!
 
 

RSS 2.0