What, what, what, what...

Idag har jag hela dagen varit på ett väldigt bra humör. En stor anledning var för att jag pratade med mina kära föräldrar som jag inte hört av på länge och jag fick även se en glimt av min älskade pratasamma lillebror (jag älskar dig ändå Markus). Gissa vad?! De har nu bokat sina biljetter hit!! I'm so excited för dem att träffa alla här!:) Innan jag pratade med dem så var vi i kyrkan. Det var lite svårt att gå upp och vara i kyrkan kl 9 när man är van vid att först behöva vara där kl 1 haha men jag lär väl vänja mig.
 
Ok en liten update sen sist vilket var vääldigt längesen. Förra helgen så följde Taylor med min familj upp till Mccall som är en liten semesterort ca 2 h norr om oss. Grandma and grandpa har en lägenhet där som vi bodde i. Det var en massa snö där uppe och jag lärde Taylor att åka längdåkning.
 
 
Veckan som gått var vår sista vecka för terminen i skolan och vi hade alla våra finals. Det är typ som nationella proven och de klämmer in alla på 4 dagar. Om detta skulle ha varit hemma så skulle denna veckan ha varit väldigt stressig och hemsk men nu är jag ju inte hemma så det flöt på väldigt lätt. Alla proven var tjocka häften MEN multiple choice. Även matte provet. De är väldigt förtjusta i sådana prov här vilket gör att om man något så när hängt med under lektionerna  och/eller har någon sorts av logikklarar sig ganska bra. Jag avslutade terminen med alla A efter att inte ha ansträngt mig så väldigt mycket utan mest gjort det som behövts. Jag behövde verkligen inte ha haft någon ångest över hur svårt det skulle bli att klara av skolan här.
 
 
Så nu när jag har skrytit färdigt och berättat för er alla hur oerhört smart jag är (eller kanske mer hur lätt den amerikanska skolan är) så kan jag ju nämna lite annat jag gjort unde veckan. Både torsdag och fredag var halvdagar och vi slutade kl 11.11. På torsdagen så hängde jag med Tay och hennes pojkvän Cole och vi drack världens godaste smoothie på Chic-A-fillet. Sedan hade jag och Tay myskväll och kollade på Crazy Stupid Love. Ryan Gosling har nu addats till min lista över mina celebrity crushes.
På fredag så lagade jag och Lauren lunch och bjöd över Ryan,Brax och Hannah för att fira att första terminen var slut. Lauren släppte sedan av mig hemma så att jag kunde träna medan hon hade rehearsal för skolans musikal. Mítt sätt att träna nu mellan fotbollen och tennisen som börjar på tisdag har varit 42 minuters löppass på löpbandet medan jag kollar på Grey's Anatomy. På kvällen kom lauren och hämtade mig igen och vi åkte hem till henne och gjorde i ordning oss för att gå ut och äta. Vi åkte till The Cheese Cake Factory som är en ganska så fancy restaurang här men när man är van vid priserna där hemma så är en enorm tallrik pasta för 104 kr inte särskilt dyrt. Det var i alla fall väldigt trevligt att äta där och det absolut bästa var såklart deras chees cakes. De hade hur många olika sorter som helst och var gudomligt goda. Ett annat fenomen som Lauren var väldigt förundrad över att vi inte hade i sverige är att man om man går ut på restaurang alltid tar med sig den maten man inte äter upp. Jag trodde att detta var något som man kanske bara gjorde på lite mer casual restauranger men det är snarare tvärtom med enda skillnaden att på finare restauranger så tar de din mat och lägger den i en låda att ta hem för dig. Egentligen så är det ju väldigt smart men om jag skulle ha bett om en "doggy bag" på låt oss säga, Sjömanskrogen så skulle jag fått en väldigt konstig blick av servitören tror jag haha:) vi fortsatte kvällen med att ta ett dopp ute i snön i laurens hot tub. Detta följdes av biljardspelande med braxton och ryan och efter att ha kollat på Doctor who (laurens favorit serie som hon försöker introducera för mig) så somnade vi ganska så gott.
 
 
På lördagen gjorde vi egentligen inte så mycket. Vi åkte run och gjorde lite ärenden och slappade. På kvällen så hjälpte Lauren mig att fråga min kompis Josh till nästa skoldans. Sweet Hearts är en formel tjej-fråga-kille dans som är i februari. Så vi åkte hem till hans hus och fyllde hans badkar med popcorn och små lappar som om man lade dem i rätt ordning sa "My heart would POP if you went to Sweet Hearts with me" och sedan för att kunna se vem jag var så skrev vi namnet på ett instagram konto som vi skapade med en massa random bilder och sedan en bild på mig. Väldigt cheesy jag vet men det ska vara det haha:) När vi kom hem med en beställning på 16 liter mountain dew (amerikanerna gillar sin läsk) så var hela the drama department hemma hos oss och kollade på sagan om ringen. Jag älskar verkligen dem alla men det är verkligen en upplevelse att kolla på film tillsammans med ett gäng hardcore skådespelare, sminköser, ljudtekniker och kostymdesigners. Jag visste inte att det fanns så mycket att kritisera och klaga på i en sådan fantastisk film som den men jag upptäckte också en del nya väldigt fräcka saker som de prisade.
 
 
Idag så har jag mest tagit det lungt med min familj. Vi har diskuterat vart någonstans jag ska åka med min familj där hemma när de kommer hit och jag bakade både kanelbullar och lagade köttbullar med lingonsylt. Båda vilka var väldigt uppskattade. Nu ska jag kolla på en film och njuta över att vi inte har någon skola imorgon då det är Martin Luther King Day. Godnatt/Godmorgon på er alla! Kram
 
 

Kommentarer
Postat av: Inger Nilsson

Hej min duktiga tjej. Farmor är stolt över att du både tycks klara plugget med bravur och hinna med att skaffa dig en massa ggoa kompisar. Här är kallt och farfar och jag längtar efter våren.

2013-01-21 @ 22:43:19
Postat av: Kerstin Mamma Korhonen

Mikaela! Låter som du har det toppen! Kul att alla i din familj bokat biljetter nu! Pratade med Mamma i lördags! Glad för att du har det bra Mickis!! Den 24 jan har ni varit borta 6 månader! Kram på dig! <3

2013-01-22 @ 05:38:07
Postat av: Kerstin Korhonen

Ha ha nu blev det lite fel..... Jag är ju inte din mamma - fort och fel! ;-)

2013-01-22 @ 05:40:15
Postat av: Marie Gillesen

Men du är väl extra mamma Kerstin hade jag räknat med. Tack Mickan för ännu en rolig update om jour American life. Jag ringer gärna oftare om du bara har tid att prata med mig om du blir så glad:) love you

2013-01-22 @ 12:09:39
Postat av: Inger Nilsson

Så ni har också vinter nu. I torsdags var det - 13 när vi skulle ut på vår vanliga vandring! Påpälsade vandrade vi i solsken ner genom Billdal och rastade ute på Killingholmen. Spegelblank is, en skridskoåkare och väldigt vackert. Trots det gick tankarna till Dig och sommaren
M¨nga kramar från farmor

2013-01-27 @ 11:37:01

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0