Thankgiving

Ok så blogg.se låg nere i söndags och därför kunde jag blogga vilket annars alltid brukar vara min blogg dag. Nog med ursäkter. Jag har nu firat min första thanksgiving (som jag kommer ihåg) och det var väldigt mysigt. Vi började med att laga en massa mat redan på onsdagen. Mike's kusiner kom upp från kalifornien och under dagen så passade jag, Brax och Breck de fem barnen som alla var under 10. Puh.. fullt upp om man säger så men om man först tröttade ut dem med fotboll och sedan mutade dem med hemlagade chocolate chip cookies så gick det rätt så bra. Förstår inte hur folk här har tid och ork med så många barn! Där jag bor verkar medeltalet för antal barn i familjen vara minst 4! vet inte om det är en mormonsk grej men så är det i alla fall. På torsdagen så fortsatte vi att laga mat och vid tre tiden så åkte vi bil till Grandma and Granpa som bor ca 3 minuter bort där vi äntligen skulle äta all denna mat som alla förklarat för mig är bland det bästa som går att hitta på denna jord. Det var vår familj, Jake Breighlins fästman, Michaela Brocks (min värdbror som är på sitt mission i Argentina för tillfället) kompis från Californien, grandma and grandpa (Tauschas föräldrar) och mina värdsyskons kusiner med respektive. Och viss var maten gudomlig och såklart åt jag alldeles för mkt. Men det är bara Thanksgiving en gång om året och det lär dröja ett tag tills jag firar det här i USA (jag tänker se till att fira nästa år hemma bara så ni vet för jag gillar kalkon Mormor Gina).
 
Senare på kvällen kom Taylor och hämtade upp mig och vi gjorde oss redo för nästa stora händelse: BLACK FRIDAY! Varje shopaholics dröm som inträffar midnatt efter thanksgiving och alla affärer har superrea. Kaoset brukar egentligen bryta ut vid midnatt men i år så hade vissa affärer bestämt sig för att starta tidigare och kl 20.30 så stod jag och Tay i en kö utanför Target som ringlade sig hela vägen runt 2/3 av byggnaden. Kl 21 så öppnade dem och alla rushade in. Det var helt galet och folk överallt. Vi stod i kön för att betala i ca 2 h skulle jag tro. När vi köpt vad vi skulle på Target så åkte vi in till the mall som öppnade kl 00. Där var det om möjligt även mer människor och det var väldigt trångt inne på Hollister som var vårt första stop. Vi var ju såklart också tvugna att ta kort utanför affären med de manliga modellerna, en tradition som inte går att bryta. Vi åkte hem från the mall vid 2 och gick och la oss och sov i 5 h inne vi gick upp och åkte tillbaka. Efter ännu lite mer shopping så åkte vi till en diner och åt lunch och sedan fortsatte vi att shoppa. Jag och Tay var rätt så trötta den kvällen om man säger så:)
 
 
På lördagen så följde jag med Tay när hon skulle klippa sig och sedan åkte vi till Whole Foods som är en jättestor mataffär/restaurang som bara erbjuder organisk och ekologisk (är det samma sak?) mat. Hur mkt gott som helst och nyttig kände man sig med:) När jag kom hem till min familj så var det dags att julpynta. Tidigt för oss som är vana att klä granen dagen innan julafton men inte i America! Här har nästan alla hus nu julbelysning på sina hus och granar i vardagsrummen. Vår gran är den största jag någonsin sett (men i plast) och det bröjar bli riktigt mysigt med ljus och strumpor hängandes över den öppna spisen:) Jag njuter....
 
Just nu försöker jag att baka kanelbullar men det går inte så himla bra för min deg vill inte jäsa. Mina vänner i Spanish Club ville att jag skulle ha med mig något svenskt när det var min tur att ha med mig fika och detta var det första jag tänkte på. Men farmor, detta är svårare än vad jag trott och jag saknar dina perfekta underbara fantastiska bullar just nu. Förresten så tackar jag så mkt för det fina kortet och så undrar jag om mina vykort kom fram? Puss och kram allihoppa!!!
 
 
Our beautiful christmas tree!!
 
Mina nya julgranspynt som jag köpt här, den första i New Port och den andra i Yellowstone. Nu består min samling av hela 4 st pynt!!
 
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Gillesen

Vilken julgran!!!!! Men ni åkte inte traktor med Harald för att hugga den. Kram mammis

Svar: Jag vet! den var av äkta plast...kram
Mikaela Gillesén

2012-11-29 @ 06:04:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0