Im so excited that I just can't hide it

Nu har jag varit på amerikansk mark i ca ett dygn och det känns alldeles underbart. Helt fantastiskt och som jag alltid bott här på campus. Det låter jättetöntigt men det är så det känns just nu när jag ligger i min säng i mitt rum som jag delar med tre andra utbytisar. Det är norska Serine, tyska Kristine och Rina från Japan. Alla tre är hur goa och snälla som helst och vi har umgåts en del idag. Vi kom hit till Bryant University i Smithfield, Rhode Island igår kl tio och då var vi alla ganska trötta om man säger så för vi började vår resa över Atlanten kl 7 i tisdags svensk tid. Eller planet lyfte ju inte då men alla EF-studenter som skulle åka från landvetter samlades då. Vi var (och är ju fortfarande) 10 st, 2 killar och 8 tjejer. Då var vi ett gäng trötta, nervösa och blyga tjejer och killar men nu, ett och ett halvt dygn senare så är bara tröttheten som finns kvar, det andra är som bortblåst. Hänger man tillsammmans med folk konstant i så många timmar så lär man känna varandra ganska så bra och det faktum att vi fått hantera en del jobbiga och spännande situationer gör att man inte längre är så himla nervös och nojig.
 
Ök, så efter en EF-tjej checkat in oss på vår flight så fick vi 10 min att säga hejdå¨till våra föräldrar. Det var inte lätt och jag visste ju att så känslosam som jag är så skulle jag ju börja storlipa. Trots att jag egentligen knappt förstod vad som hände så grät jag och hulkade så att hela flygplatsen hörde (Jag är så glad att jag skippade maskaran alltså!). Detta var sista gången jag såg min familj, sista gången jag kramade dem på 10 hela otrloligt långa månader. Hur skall man hantera något sådant? Det var jättejobbigt det var det men ganska så snabbt så byttes sorgen ut mot glädje, glädje men framförallt förväntan. När vi 10 satt och väntade på vår boarding så kom en tjej från USA och satte sig vid oss. Hon hade varit utbytesstudent i Sverige och skulle nu åka hem. Hon berättade om sitt år och sa att det var det bästa året i hennes liv so far. Detta gjorde oss såklart ännu mer taggade. Det roliga var att hela konversationen var på svenska då hon lärt sig det flytande. Jag var mycket imponerad. 
 
Första flygresan på 45 minuter till Köpenhamn gick både snabbt och enkelt. På Kastrup så hittade vi snabbt och enkelt vår gate och vi hade långt tid på oss innan planet till Newark gick. Vi hann sätta oss ner och käka innan vi mötte upp en dansk EF-kille som skulle flyga med oss till Newark. Han var dock sen och lämnade oss flera gånger för att leta efter försvúnna danska utbytisar. Detta resulterade till att vi stod där och stampade i golvet av nervositet över stt vi skulle missa planet tills en arg dansk som jobbade på flygplatsen kom och hämtade oss och vi fick springa till planet. Detta var inte så kul men vi hann och det är den enda som räknas. Den här flygresan var men framförallt kändes mkt längre. Jag och de andra försökte sova men det gick ju sådär. Jag såg på olika delar av Hunger Games tre gånger istället.
 
När vi passerat visum-kontrollen på Newark så skulle vi åka buss till Boston. En resa på ca 3,5 h men all trafik och ett åskoväder gjorde att vi satt i bussen i typ 6 h eller nåt. Men det var ändå ok. Vi stannade typ halvvägs på ett ställe med massa olika snabbmatsrestauranger. Vi skulle vara nyttiga och beställa sallad med juice men det gick ju inte så bra haha:) Salladen var dränkt i dressingen och juicen var helt rosa och hade inga spår av fruktkött. Det var den största drickan jag någonsin köpt och det var ändå typ minsta storlken. You gotta love america!
När vi väl var framme så möttes vi av ljubel från alla utbytisar som redan var där. Dock var vi nog lite för trötta för att uppskatta det och alla somande ganska så snabbt i sina sängar skulle jag tro.
 
Idag var vi lediga och hängde bara på campus. Universitetsområdet är stort och det finns massor av göra. Vi har spelat beachvolley, badat, sett på bio och spelat basket. Sedan så har vi också ätit en massa. Frukostbuffén var to die for. På lunchbuffén som också var enorm var höjdpunkten glassbaren med alla dess tillbehör. jag kommer verkligen att bli så tjock!
 
Idag har varit helt underbar och imorgon skall det också bli väldigt kul för då börjar själva camp så att säga:D
 
Här är lite bilder från senaste dygnet!
 
 
På Newark med jennifer,nathalie och david.
 
On the buss!
 
New York!
 
Flingorna som fanns på fruksosten.
 
 
 
Vi från göteborg.
 
Rina och Sue från Japan.
 
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Annika Aus

Åhh, shit vad läskigt och roligt det låter!
Är asnervös nu :)
Hoppas lägret fortsätter att vara bra!

Svar: Det är underbart och du kommer att få det så himla kul!:D Lycka till med det bästa året i ditt liv! (hoppas jag i alla fall haha)
Mikaela Gillesén

2012-07-27 @ 03:48:13
URL: http://annikasamerika.blogg.se
Postat av: Marie Gillesen

Svarta pålägget är Vege mite hälsar Ea. Alla Aussie älskar det.

Svar: Så var det ja! haha tack Ea!
Mikaela Gillesén

2012-07-27 @ 16:54:51

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0