Merry Christmas och god fortsättning

 
Det är likadant varje år. Allt pyntande, bakande och shoppande som tillslut leder fram till denna dag, alla föreberdelser som bygger upp förväntan hos både barn och vuxna... och sedan vips så är allt över. Det känns alltid lika kontigt, lika ledsamt. I år fick jag till och med en till dags julfirande men det känns fortfarande tomt. Det var i alla fall en väldigt bra jul, annorlunda, men på ett bra sätt. Jag hade fått höra att julen var den jobbigaste tiden att vara borta från sin familj och då hemlängtan var som störst. Jag kände inte av detta så väldigt mycket under december månad även om jag klart tänkte på hur alla drack glögg och kollade på julkalendern där hemma. Det var Greveholm i år va? jag såg inte ett enda avsnitt för det var så mycket annat som hände. Troligtvis var det väl det som lindrade min hemlängtan. Men i söndags efter att ha pratat med familjen så var det väldigt jobbigt. Det erkänner jag. Det hjälpte heller inte att de i kyrkan pratade om jul och familj. Det kom en del tårar från min sida när kören sjöng Silent Night men som tur är är alla i min församling så himla snälla och förstående att det inte ens var pinsamt. När jag sedan kom hem så hade jag min underbara familj här som jag älskar så mycket. De visste precis vad jag behövde och flertalet kramar efteråt så kändes det mycket bättre. Jag har varit lite rädd för att visa att jag längtar hem ibland för att jag varit rädd för att de skulle tro att jag inte var lycklig här vilket jag verkligen är. Men utan att jag ens behövde förklara mig så sa de att jag troligen kände så och att de vet att jag inte älskar dem mindre bara för att jag saknar min familj där hemma. Det var väldigt skönt att höra.
 
På julafton efter att ha skypeat med hela släkten efter att de kollat på Kalle Anka så åkte jag och inhandlade den sista julklappen. Sedan så städade vi hela huset och slog in de sista paketen innan släkten kom på julmiddag. Det var bara min värdmammas släkt då min värdpappas släkt bor i Kalifornien men vi var väl ändå ca 20 personer skulle jag tro. Vi åt soppa till middag vilket jag måste erkänna kändes llite konstigt på julafton. Jag saknade den gamla hederliga julmaten och därför blev jag otroligt glad när vår granne som gjorde his mission i Sverige kom över med hemmagjorde köttbullar till mig. När alla gått hem och det bara var familjen hemma så öppnade vi alla ett paket var och det var mysiga filtar. Sedan så gav vi en present till Jesussom vi la i hans strumpa ( det är ju faktiskt hans födelsedag ) i form av ett litet brev där vi lovade en massa saker vi skulle försöka göra för oss själva och våra medmänniskor. En ganska så mysig tradition enligt mig. På kvällen så hade Breck, Brax och jag ett slumber party i mitt rum och kollade på film. Brecken sov sedan i min säng så att hon kunde väcka mig på morgonen för annars var ju risken att jag inte skulle vakna. Detta var mycket viktigt enligt henne. Så första väckningen var kl 5 på morgonen och då gick vi upp för att gå ner och kolla på alla paketen som låg under granen och i våra strumpor. Sedan gick vi och lade oss igen och klockan kvart i 7 var väckning nummer två och nu tvingade hon upp hela familjen och även Jake kom från sitt hus för att öppna alla paketen. Och visst var det många paket för vi är en stor familj och det tog ca 2,5 h och då gick vi ändå mycket snabbare genom alla paket än vad jag är van vid. Jag förväntade mig inte så många paket då jag verkligen inte behövde något och bara var tacksam över att få vara här men jag måste ju erkänna att jag blev väldigt glad av alla oerhört fina paket från alla. Mina paket från sverige låg också under granen. Ni hade verkligen inte behövt skicka något men jag blev väldigt glad för smyckena från mamma, pappa, markus och mormor och vantarna från Åsa och Kent. ´Farmor och Farfar presenten i ert brev tror jag försvann på vägen men det fina brevet och dikten gjorde mig väldigt glad. Tack alla ni som skickade kort och presenter både fysiskt och virituellt . Varje gång jag ser något i brevlådan med mitt namn på så slår mitt hjärta ett extra slag. Ni hade verkligen inte behövt men tack!
 
Jag fick också en massa fint från min familj och mina vänner här. Speciellt glad blev jag för kokboken med min familjs alla favorit recept som jag fått avnjuta här. Då alla vet att jag är ett väldigt stort Taylor Swift fan så var det också en del saker med henne på. Brax tycket att min vägg var alldeles för kal så det löste han med att ge mig en stor amerikansk flagga att täcka den med haha:) Gula converse från shelby gjorde mig väldigt glad och då jag är den enda här som verkar frysa när det är vinter så fick jag tre filtar från olika personer och vantar och halsduk haha:) Jag fick också en massa mer som jag inte orkar skriva om men som jag inte uppskattar mindre för det. Idag så har vi bara varit hemma och tagit det lungt. Vi har "lekt" med våra julklappar som familjen fick så som ett biljardbord, en köksmixer, just dance 4 och en projektor då vi håller på att göra om källaren till filmrum. Vad som gjorde min juldag extra bra var att mitt under filmen vi kollade på nu ikväll så ropar Breck på mig att jag måste komma och när jsg springer upp så ser jag att de snöar. Min strösta önskan för denna julen blev sann och även om den troligtvis kommer att vara bort imorgon när jag vaknar så var min jul fullgjord!
 
Merry Christmas!!!
 
Vad vi gav till alla våra grannar!
 
My converse!
 
Från Sverige! Tack så hemskt mycket. Jag älskade dem!
 
 
 
 

Kommentarer
Postat av: Marie Gillesen

Vad glad och tacksam jag är för att du fick en sådan fantastisk jul. Vilken härlig familj 🌹🌹🌹Hälsa dem alla. Recept fr.o.m. Johansens låter roligt att få utöka våra menyer med. Kram

Svar: Det gjorde jag och de hälsar tillbaka! De är lika excited över att få träffa er som jag är hihi:D Kram
Mikaela Gillesén

2012-12-26 @ 07:51:51
Postat av: Kajsa

Vi gjorde också Jesussaken!! :)

Svar: konstigt men ganska så trevligt ändå tycker du inte?:)
Mikaela Gillesén

2012-12-26 @ 08:50:05
URL: http://mybigamerica.blogg.se
Postat av: Kerstin Korhonen

God jul och gott nytt åt! Ser ut som en fin dag för dig! :-)

Svar: God Jul och Gott Nytt År till dig med!:)
Mikaela Gillesén

2012-12-26 @ 10:23:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0